Zin in een hemels barbecue-nagerecht? Gegrilde ananas
Wat dacht je van warme gegrilde ananas waar het sap vanaf druipt. Snij een verse rijpe ananas in de lengte in mooie repen. Rol de repen door een mengsel van 100 gram suiker en een eetlepel kaneel. Rijg ze stuk voor stuk op stokjes zodat je ze makkelijk kunt draaien. Verwarm ze niet te lang op een plek op het barbecuerooster waar de kooltjes rustig liggen na te gloeien, bijvoorbeeld aan de zijkant. En oh la la, zo’n overweldigende tropische verrassing verwacht niemand: dit is met recht een beleving die je niet snel vergeet! Hou wel rekening met de loeihete suiker want anders staat het stokje nog lang in je lippen gegrift.
Tip: Let erop dat je ananas lekker rijp is. Je komt daar snel achter als je aan een van de blaadjes trekt. Laat het blad makkelijk los dan kun je meteen toetasten.
(© tekst & foto Monica Betist. Recept komt uit Saté & Bier, uitgeverij AERIAL Media Company.)